Pashmina

En pashmina fremstilles av animalske fibre. Ullfibrene stammer fra Kashmirgeitens bukside. Ullen er kostbar, ettersom geiten kun lever under særlige klimatiske forhold. Et pashminaskjerf er pga. ullens korte fibre ultralett, supermykt og behageligt å bruke både sommer og vinter. Og har du først stylet din pashmina, bevarer den volumet og forblir som du ønsker. Ordet pashmina stammer fra persisk og betyr kashmir, og dette er formodentlig grunnen til forvirringen rundt de to ordene, som altså begge er uttrykk for det samme eksklusive ulne materialet kashmir.

Hva er en ekte pashmina?

Dessverre bliver ordet pashmina i dag litt misbrukt, ettersom det finnes et stort utvalg av masseproduserte pashminaskjerf i alt annet enn fine kvaliteter (ofte til og med fremstilt i syntetiske fibre/kunststoff). En indikator for at varen er ekte (altså om den er fremstilt av 100% kashmirull) kan være prisen, men også her skal man være kritisk, siden et mellomdyrt pashminaskjerf også kan være en kvalitet blandet med silke eller kunststoff uten at det fremgår af varemerket. Et ekte pashminaskjerf i 100% kashmirull er perfekt til å varme hals og nakke, og å ha rundt skuldrene i kjølige stunder, til festkjolen, kåpen osv. Eksklusive kashmirskjerf fra Besos Scarves er ren luksus. Den perfekte gave!

Vi har et stort utvalg af pashminaer hos Besos Scarves

Pashminaer er ofte blandet med silke, modal eller ull. Kashmirull brukes ofte i eksklusive designskjerf for å oppnå den letteste vekten, det mest elegante uttrykket og den mykeste følelsen. Kashmir er uttrykk for den ultimate luksus samtidig med at materialet uttrykker avslappet eleganse.

Kjøp pashminaen din på nett hos Besos Scarves

Hos Besos Scarves har vi et stort utvalg av pashminaer. Foretrekker du et håndlaget skjerf i 100% kashmir eller et oversized skjerf i kashmir, bomull og ull, så har Besos Scarves utvalget. Du kan betale via Paypal, Visa eller Mastercard. Vi leverer pashminaen din med posten og gir alltid 30 dagers full returrett.